.
William Boeva
zaterdag 23 maart 2024

William Boeva: “Dat is relativering en verwerking”

Hij maakt er vaak moppen over

Wie al naar ‘13’ is gaan kijken, de nieuwe show van William Boeva, heeft misschien wel al ondervonden dat sommige moppen gevoelig kunnen liggen bij het publiek. Zo maakt Boeva enkele religieuze moppen en daar merk je dat wel.

“Mijn vader zat bij verzetsgroep Witte Brigade-Fidelio. Thuis bevond zich het archief dat ik elke dag zag en geloof me: ik heb de verschrikkelijke beelden van wat de nazi's hebben gedaan gezien. Dingen die we niet mogen vergeten. Als ik daar een mop over maak, is dat relativering en verwerking, maar ook: onthouden. Iets verzwijgen gaat niet helpen”, zegt Boeva in Goesting.

Als comedian krijgt William natuurlijk ook vaak kritiek of negatieve reacties. Met die mensen neemt Boeva elke keer contact op.

“Een goede mens zijn, dat is voor mij: mildheid, je ego aan de kant zetten en proberen te snappen waarom iemand iets doet. Als ik denk dat een persoon niet de juiste of onvoldoende informatie heeft als die iets negatiefs zegt, gebeurt het wel eens dat ik contact opneem. Vaak merk je dan dat het gaat om het afreageren van een persoonlijke frustratie. Maar even goeie vrienden daarna.”

Bio van William Boeva

Meer Over:

William Boeva