.
William Boeva
dinsdag 8 oktober 2024

William Boeva: “Dat opent heel wat meer perspectieven” 

Heel cool! 

Mensen lijken het wel eens te vergeten dat ‘De Verraders’ maar een spel is. Sommigen gaan er zo hard in op, dat ze zelfs even de controle lijken te verliezen.

William Boeva werd aangesteld als één van de drie verraders en speelt het spel fantastisch. Maar hij beseft heel goed dat het maar een spel is.

“Ik bén geen verrader, ik speel er een. De anderen weten dat ik hen graag zie. Er zijn altijd mensen die meer de spotlight zullen pakken dan ik in een grote groep. Voor mij is het interessanter om verrader te zijn. Die moet niet op de voorgrond treden”, zegt hij in Dag Allemaal.

Boeva heeft in het verleden al eens kritiek geuit over de manier waarop mensen met een beperking op televisie kwamen. Dat hij nu de spilfiguur mag zijn, deed hem veel plezier.

“Ik vind het cool dat ze mij gekozen hebben als verrader. Het opent perspectieven, ik gebruik dat ook in mijn rol als verrader. Je weet dat mensen op een bepaalde manier naar je kijken door je uiterlijk. Zoals Annelien Coorevits zei: 'Ik ben ex-Miss België en mensen onderschatten mij makkelijk daardoor.' Dat gevoel ken ik.”

Bio van William Boeva