.
William Boeva
woensdag 7 februari 2024

William Boeva: “Dat was zo’n overweldigende ervaring”

Hij heeft er trauma’s aan overgehouden

Als je William Boeva een plezier wil doen, dan kan dat vooral door lekker eten en goede wijn. Voor een met zorg gemaakte hamburger of wijn met brood en boter mag je hem altijd wakker maken.

“Een gemiddelde fles wijn ten huize Boeva kost niet zo heel veel geld. Dat blijft bescheiden. Ik ben geen kenner, wijn is me pas twee jaar geleden beginnen te interesseren. Vergeet niet dat ik daarvoor vijftien jaar lang geen druppel alcohol heb aangeraakt, hè”, klinkt het in Humo.

De comedian wilde de controle niet meer verliezen nadat iemand op zijn 17de tijdens een feestje iets in zijn glas cola had gedaan. Het is uit pure angst dat hij geen alcohol meer wou drinken.

“Ik weet nog altijd niet of die mij moest hebben of per ongeluk het verkeerde glas heeft gespiket. Mijn cola smaakte plots heel bitter, maar ik had dorst en stelde me er niet al te veel vragen bij. Toen ik thuiskwam, wist ik amper nog waar ik was: ik ging op bed liggen maar dacht dat ik op de Mount Everest zat. Dat was zo'n overweldigende ervaring dat ik daarna zelfs geen alcohol meer kon rúíken. Ik heb ook tien jaar geen stoofvlees durven te eten, terwijl de alcohol daar uiteraard al lang uit gekookt is.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van William Boeva

Meer Over:

William Boeva