.
William Boeva
zondag 25 februari 2024

William Boeva: “Dat wordt te vaak misbruikt”

Iedereen heeft er recht op

Als populaire comedian is William Boeva het gewoon van voor uitverkochte zalen te spelen. Dat was vroeger ooit anders. Dan was hij er echt kapot van als een zaal niet uitverkocht was.

“En nu denk ik: ja, maar er zitten wel veel mensen die speciaal voor jou een ticket hebben gekocht. Er zijn misschien artiesten die veel meer kaarten verkopen, maar ligt dat per se aan de kwaliteit? Niet altijd. Er zijn zo veel factoren. Toevalligheden, de rol van de media, de mode van het moment, de tijd waarin wij ons bevinden. Elk kind droomt ervan om astronaut of de rijkste mens ter wereld te worden, maar er is ook niets mis met een gewone job waar veel mensen goed in zijn. En dat leer je pas gaandeweg aanvaarden”, zegt hij in De Morgen.

Boeva vindt van zichzelf dat hij mild is, en misschien ook een beetje te mild. Hij cijfert zichzelf vaak weg voor anderen zodat zij een goed gevoel zouden hebben. En dat is misschien niet altijd nodig.

“Je hebt ook recht op je eigen mening en als iemand zich geschoffeerd voelt, probeer met die persoon dan een dialoog aan te gaan. Dat werkt aan beide kanten. Ik vind dat het recht van vrije meningsuiting momenteel vaak misbruikt wordt om iemand te beledigen. Dat is geen vrije meningsuiting, dat is boertigheid.”

Bio van William Boeva

Meer Over:

William Boeva