.
William Boeva
maandag 12 februari 2024

William Boeva: “Het help me om er soms aan te ontsnappen”

Hij heeft alcohol weten appreciëren

Toen William Boeva 17 was, werd er iets in zijn glas cola gedaan tijdens een feestje. Daarna wist Boeva amper nog waar hij was en is hij lichtjes getraumatiseerd door die avond. Al die jaren heeft hij nooit nog een glas alcohol aangeraakt.

“Door mijn aanleg voor OCD werd het met de jaren alleen maar erger: als we hier vijf jaar geleden hadden gezeten en ik mijn koffie één seconde uit het oog had verloren, had ik die niet meer opgedronken. Ha ja, wie weet wat had jij er ondertussen in gegooid? Niets persoonlijks, hoor: ik had die argwaan zelfs tegenover mijn moeder. Op den duur raakte ik geen deurklinken meer aan op openbare plaatsen, omdat daar misschien drugs aan kleefden die via mijn hand mijn lichaam konden binnendringen. Ik wéét hoe onnozel het klinkt. Maar angst verdrijf je niet met rationaliteit”, vertelt hij in Humo.

Ondertussen heeft Boeva ontdekt dat alcohol ook helpt tegen de angsten die hij de voorbije jaren heeft gekend. En hij moet toegeven dat hij misschien beter vroeger was begonnen met drinken.

“Met mate, hè. Het helpt me om af en toe aan mijn OCD te ontsnappen. Want dat is het ding: OCD neemt geen pauzes. Het maalt dag en nacht door je hoofd. Ik had er destijds grof geld voor gegeven om eens één avond vrij te zijn van mijn dwanggedachten. Terwijl ik blijkbaar gewoon een glas wijn nodig had.”

Bio van William Boeva

Meer Over:

William Boeva