.
William Boeva
donderdag 1 februari 2024

William Boeva: “Ik heb bereikt wat ik kon bereiken”

Hij heeft nog meer ambitie

Wie al eens naar een show van William Boeva is geweest, die weet dat William graag eet. Gulzigheid is geen zonde voor hem, maar eerder een deugd. Dat gaat bij hem ook gepaard met gretigheid en ambitie.

William lijkt zich op dit moment vooral te concentreren op zijn acteercarrière en niet meteen op zijn comedycarrière, toch doet William dat ook nog altijd even graag.

“Begrijp me niet verkeerd: ik hou nog altijd van stand-up, anders had ik niet net een nieuwe show gemaakt. Maar ik heb wel het gevoel dat ik op dat vlak ongeveer heb bereikt wat ik kon bereiken. Op eigen kracht en tegen alle tegenkantingen in. Ik herinner me nog hoe ze bij 'Comedy Casino' zeiden: 'Jouw set kunnen we niet uitzenden. Véél te eenzijdig.' Tja. Ondertussen heb ik al de criticasters wel de mond gesnoerd, denk ik? Ik heb ook een vast publiek, dat me als een gelijke beschouwt. Maar als ik de mensen wil bereiken die mij nog altijd in een vakje stoppen, moet ik andere wegen inslaan. Zoals fictie. Met fictie kun je patronen doorbreken”, zegt Boeva in Humo.

Zo was hij onder meer te zien als Luca in de reeks ‘Exen’, dat te zien was op VTM en op Streamz. Die rol heeft zeker bijgedragen aan het doorbreken van patronen.

“Net omdát die rol niet was geschreven voor een acteur met een beperking. Na de audities, toen ik de rol had gekregen, heeft showrunner Bert Van Dael wel nog een extra laag toegevoegd. Eén van zijn beste vrienden heeft ook een beperking en zo kon hij hun band in het verhaal verwerken. Zijn idee is: hij is mijn beste maat, de rest zal me worst wezen.”

Bio van William Boeva

Meer Over:

William Boeva