.
William Boeva
donderdag 29 februari 2024

William Boeva: “Ik schiet mezelf zo vaak in de voet”

Maar hij blijft volhouden

Als er iets is dat William Boeva belangrijk vindt, dan is het dat je moet kunnen communiceren met elkaar. Ook respect tonen voor andermans mening vindt hij belangrijk. Iemand zijn beweegredenen kunnen snappen, helpt hem om zijn kwaadheid los te laten.

“Ik krijg weleens negatieve berichten of scheldmails. In het begin denk ik: wat zegt die nu? Meestal gaat het om een persoonlijke frustratie waar ik niets mee te maken heb. Gewoon even afreageren op een mogelijk doelwit. En dan wacht ik tot die persoon gekalmeerd is en ga ik in gesprek. Mildheid past wel bij mij”, zegt hij in De Morgen.

Toch zijn er dingen die Boeva heel kwaad kunnen maken. Zo vindt hij het niet kunnen dat mensen met een handicap heel hard opzij worden geschoven.

“Ik heb al 100.000 keer gedacht: nu hou ik erover op, want ik schiet mezelf zo vaak in de voet. Ik heb daar al vaker statements over gemaakt, maar dat wordt mij niet in dank afgenomen. Na mijn open brief (waarin hij de aanpak rond representatie van mensen met een beperking in de Vlaamse media aanklaagt, 12 september 2022, red.) werd ik zelfs met de dood bedreigd. Het is niemands bedoeling om de groep mensen met een beperking buiten de maatschappij te plaatsen, maar dat neemt niet weg dat het wel gebeurt. Als je daar commentaar op hebt, voelen mensen zich heel persoonlijk aangevallen, omdat ze zogezegd uit goodwill handelen. Ze willen 'zorgen voor'. Maar 'zorgen voor' staat niet gelijk met klein houden en betuttelen.”

Bio van William Boeva

Meer Over:

William Boeva