.
News Image

Willy Naessens straft inwoners van Elsegem

Dit had niemand zien aankomen.


Je kan veel zeggen over ondernemer Willy Naessens maar de man heeft altijd al een goed hart gehad. De mensen in zijn omgeving kunnen erover meepraten. Naessens is rijk geworden met het bouwen van zwembaden en nadien grote industriële gebouwen maar hij is de man in de straat nooit vergeten. “Wie respect heeft voor mij, zal datzelfde respect ook van mij krijgen”, vertelde Naessens ooit. En net omwille van het ontbreken van respect heeft Naessens woensdag 190 bloembakken in Elsegem laten weghalen. Naessens kon één en ander niet meer aanzien en besloot de bloembakken na 12 jaar weg te laten halen.



Maar Naessens is het beu. Ieder jaar betaalde hij met de glimlach 4.000 euro voor de bloemenprahct in Elsegem. De 90 bloembakken die hij kocht toen hij in 2004 ereburger werd van Wortegem-Petegem waren er ondertussen 135 geworden. Een hele investering die Naessens niet langer doet en daarvoor heeft hij een goede reden. De crisis in de bouwsector? Absoluut niet? Is Willy te oud? Zeker en vast niet? De reden is écht wel opvallend: Naessens merkte dat de inwoners van Elsegem te weinig respect hebben voor de vrijwilligers die drie keer per week de bloemen water geven. En dat gebrek aan respect breekt de inwoners van Elsegem nu zuur op.



Aan Het Laatste Nieuws vertelde Naessens dat hij te veel medelijden had met de vrijwilligers. Die krijgen volgens de zakenman niet het respect dat ze verdienen. “Niet van de inwoners, noch van het gemeentebestuur” klinkt het. “Omdat ik het niet langer kon aanzien, heb ik dan maar beslist om alles te laten weghalen.” Voor de vrijwilligers een emotionele gebeurtenis want de afgelopen 12 jaar zijn zij intensief met de bloemenpracht van hun gemeente bezig geweest. Elk voorjaar moesten de bloemen worden aangeplant, maar het meeste werk was het onderhoud. Tot drie keer per week gaven we de bloemen water.”



“Tijdens hete zomerdagen soms op tot 2 keer per dag. Geen sinecure, als je weet dat een waterronde zo'n 3 uren duurt. Sommige inwoners zwaaiden wel eens of deden een babbeltje, maar de laatste jaren werden we meer en meer met ondankbare mensen geconfronteerd. Ook vanuit het gemeentebestuur hadden we wel wat meer dankbaarheid verwacht, vertelt Aimé Lagrange in de krant. Voor hem zal Elsegem nooit meer worden wat het geweest is: een prachtig bloemendorp zal nu een grijs en grauw dorp worden. De inwoners van Elsegem begrijpen de beslissing van Naessens maar zijn teleurgesteld. Toch zijn er ook mensen die blij zijn!



De vrijwilligers begonnen in de zomer vaak ’s morgens vroeg al aan het gieten van de bloemen. Zo maakten ze de inwoners vaak al vroeg wakker. Maar dat neemt niet weg dat hun werk niet geapprecieerd werd. Alleen worden sommige zaken door de jaren heen zo vanzelfsprekend dat het lijkt alsof mensen geen respect hebben voor het werk van die vrijwilligers. Volgens burgemeester Luc Vander Meeren was er wel degelijk respect en werden de vrijwilligers meermaals bedankt voor hun inzet.


Bio van Willy Naessens

Meer Over:

Willy Naessens