.
Willy Sommers
vrijdag 30 juni 2023

Willy Sommers: “Hij is mijn buurman”

Hij ziet hem regelmatig fietsen

Op 1 juli gaat de Tour De France opnieuw van start. Daar kijken veel wielerliefhebbers nu alweer naar uit en ook Willy Sommers is wel een fan. Hij is deze zomer ook te zien in ‘Vive le Vélo’.

“De goede mensen van ‘Vive Le Vélo’ vragen mij nu al een paar jaar om langs te komen. Ik heb dat nooit kunnen doen omdat mijn agenda het niet toeliet. Maar nu dus wel: ik kijk er als trouwe kijker zeer naar uit”, zegt Willy Sommers in Humo.

Willy heeft goeie en leuke herinneringen aan de Tour De France. Hij is altijd een grote fan geweest van Roger De Vlaeminck en zijn concurrent Eddy Merkckx.

“Maar Eddy had ik ook graag. Maar als ik mocht kiezen, dan ging ik toch voor Roger, omdat hij de enige was die weigerde toe te geven aan de suprematie van Merckx. ‘Ik ben ook goed!’ Geen angst: dat was Roger. Toen ik zelf en koersfiets had, dacht ik even dat ik de nieuwe De Vlaeminck zou worden. Dat heeft niet lang geduurd.”

Maar ook nu heeft Willy nog zo zijn favorieten in de koers. Hij is een grote fan van Remco Evenepoel. “Hij is ook mijn buurman. Het is te zeggen: ik woon in Lennik en hij in Schepdaal. Ik zie hem weleens door mijn straat fietsen.”

Bio van Willy Sommers

Meer Over:

Willy Sommers