.
Willy Sommers
woensdag 12 oktober 2022

Willy Sommers: “Ik vond dat een enorme eer”

Hij stond al jaren op het lijstje

Willy Sommers scoorde de voorbije jaren de ene hit na de andere. Hij mocht 'Tien Om Te Zien' presenteren en stond enkele jaren geleden zelfs op Pukkelpop. Een optreden waar hij heel mooie herinneringen aan heeft overgehouden.

“Ik ging dood van de stress. Ik heb er zelfs even aan gedacht om weg te lopen. Maar toen het publiek mijn naam begon te roepen, viel de stress van mij af. Ik heb toen echt het beste van mezelf gegeven. Ik was helemaal weg en zweefde op de hoogst mogelijke wolk. Tienduizenden mensen stonden daar”, geniet Willy nog na in Primo.

Ook de reacties die Willy achteraf kreeg waren lovend. En het optreden heeft uiteindelijk een grote invloed gehad op zijn carrière en op die van de hele muziekindustrie.

“De muziekbranche is veel breder geworden en alles kan tegenwoordig. Dat is een evolutie die ik enorm toejuich. Weg met dat hokjesdenken.”

Een recentere maar mooie herinnering is Willy’s deelname aan 'Liefde Voor Muziek'. Zijn coronajaar zag er in 2021 nog niet zo slecht uit. “Dat collega-artiesten mijn liedjes coverden, vond ik een enorme eer. Ik stond uiteindelijk al een paar jaar op een lijstje met kandidaten, maar werd nooit gevraagd. Maar ik panikeerde niet, ik wist dat mijn dag zou komen. En kijk, het was nog beter en emotioneler dan ik me had voorgesteld.”

Download onze app voor Android of iOS