.
Wim Lybaert
zaterdag 22 april 2023

Wim Lybaert: “Bij sommige mensen heeft dat geen zin”

Hij is een echte pleaser

Wie Wim Lybaert een negatief gevoel of negatieve ervaringen bezorgt, die kan er van uitgaan dat hij of zij niet veel meer contact zal hebben met Wim. Wim bant negatieve mensen en negatieve ervaringen zoveel mogelijk uit zijn leven.

“Negatieve ervaringen zuigen mij helemaal leeg. Volgens anderen toch, omdat ik vrij emotioneel en heel empathisch ben. Ik snap dat niet iedereen het met mij eens kan zijn, maar als mensen je naar beneden blijven trekken, moet je ze uit je leven bannen”, zegt Wim in Dag Allemaal.

Dat klinkt allemaal behoorlijk hard, en dat is normaal niet hoe Wim is. Hij vindt van zichzelf dat hij een pleaser is.

“Maar de jongste tien, vijftien jaar heb ik geleerd dat het bij sommige mensen geen zin heeft, die gaan je altijd proberen te koeioneren. Ik geloof oprecht dat 95% van de wereldbevolking goed is, maar 5% heeft een slecht karakter. Met die 5% wil ik niets te maken hebben.”

Wim probeert met iedereen overeen te komen, maar moet toegeven dat hij ook wel een aantal vijanden heeft. Zo’n stuk of vier. “Ik ben wel eerder een allemansvriend. Als ik een lezing ga geven, moet ik mij forceren om naar huis te gaan. Ik doe eerst graag een goed klapke met iedereen.”

Bio van Wim Lybaert

Meer Over:

Wim Lybaert