.
Wim Lybaert
vrijdag 18 augustus 2023

Wim Lybaert: “Dat terugblikken werd een viering”

En dat door één gerecht

In ‘Zomeravonden’ ontvangt Wim Lybaert de meest uiteenlopende BV’s voor een gezellige avond. Daarin wordt er gepraat over het verleden, het heden en de toekomst. En dat brengt soms emotionele verhalen met zich mee.


Toch was het niet altijd eenvoudig om mensen te overtuigen om mee te werken aan het programma. Sommigen onder hen hadden wel al wat meegemaakt.


“Soms kwamen er bijvoorbeeld gasten eten die al jong iemand hadden verloren. Gilles De Coster was een manneke van elf toen zijn mama stierf. Maar door een recept van haar op tafel te toveren, werd het terugblikken eerder een viering. Alle gasten die we vroegen, hebben trouwens ja gezegd. Via eten geraak je er altijd”, glimlacht Wim in Het Belang Van Limburg.


De meeste gasten vroegen dingen als vol-au-vent of stoemp met chipolata’s om te eten. Maar één gerecht is Wim wel bijgebleven.”


“De paardenworst van Philippe Geubels, die ik een paar dagen geleden samen met hem heb bereid. Dat gerecht zag er niet uit… ik kreeg er de slappe lach van en vroeg me luidop af of ik de brei echt moest opeten. Maar uiteindelijk was het best lekker.”

Bio van Wim Lybaert

Meer Over:

Wim Lybaert