.
Wim Lybaert
woensdag 26 april 2023

Wim Lybaert: “Heel leuk, maar ook raar”

Hij doet graag een praatje met iedereen

Wim Lybaert is een man die graag met veel mensen een babbeltje doet. Hij luistert graag naar de verhalen van de mensen, maar soms moet hij ook hard zijn en dat vindt hij soms moeilijk.

“Allemaal heel leuk, maar ook soms een beetje raar. En het kan soms ook vermoeiend zijn. Dan zeg ik: ‘Je moet me excuseren, ik zit hier met vrienden die ik maar één keer per jaar zie. Wat dan ook zo is. Soms moet je egoïstisch durven zijn en denken aan je mentale welzijn, ook al heb ik dat niet in mij”, zegt Wim in Dag Allemaal.

Mensen storten graag hun hart uit bij Wim, maar gelukkig heeft Wim zelf ook iemand waar hij altijd bij terecht kan om zijn hart bij uit te storten.

“Sommige van die vrienden heb ik al veertig jaar of langer naast mij, andere nog maar tien jaar, zoals Jeroen Meus. Het zijn mensen aan wie ik een oordeel durf te vragen, omdat ze me vaak beter kennen dan ikzelf. Soms lijkt iets me tof en zeggen ze: ‘Dat is niets voor u.’ Meestal hebben ze ook gelijk.”

Maar ook zijn vrouw Katrien zal altijd eerlijk zijn tegen Wim. Ook bij haar kan hij altijd zichzelf zijn en kan hij terecht voor goede raad. “Maar dat is ook soms ambetant. Als zij haar mening geeft en ik het toch anders zie, word ik sneller emotioneel. Bij een maat heb je meer schroom en hou je je in.”

Bio van Wim Lybaert

Meer Over:

Wim Lybaert