.
Wim Lybaert
woensdag 12 april 2023

Wim Lybaert: “Ik was geen voorbeeldige student”

Hij liep niet zo hoog op met het schoolse systeem

Wim Lybaert koos de boot in plaats van de bus voor zijn nieuwe programma ‘Een jaar op zee’. Story wil graag weten of het echte leven op zee ook iets voor de jonge Wim geweest zou zijn.

En Wim moet geen twee keer nadenken: “Zeker weten!”, luidt het enthousiast. “Wellicht zouden enkele jaren aan boord mij wat inzichten gegeven hebben van wat ik wilde doen met mijn leven.”

Zowel film en fotografie als natuur, biologie en geschiedenis boeiden de achttienjarige Wim mateloos. Daarnaast was hij nog tien jaar stadsgids in Brugge. Niet makkelijk dus om een keuze voor de toekomst te maken.

Uiteindelijk koos hij voor studies diergeneeskunde en fotografie in Gent. “Alleen: ik was niet zo’n voorbeeldige student en ik heb die studies niet afgemaakt”, verklapt Wim in Story.

Maar ook het licht anarchistische kantje van Wim Lybaert speelde een rol: hij liep niet zo hoog op met het schoolse systeem. “Ik geloof heel hard dat je iets vaak al doende veel beter leert als je een stiel onder de knie wilt krijgen.”

Bio van Wim Lybaert