.
Wim Lybaert
zaterdag 22 april 2023

Wim Lybaert: “Zoiets zeg je toch niet tegen een volwassene”

Omdat ik het zeg

We kennen Wim Lybaert van vele programma’s, maar zeker van ‘De Columbus’. Sinds kort volgt hij zijn jeugdliefde: de zee. In zijn programma ‘Eén jaar op zee’, trekken enkele Vlaamse vissers hem mee het noeste, avontuurlijke en toegewijde leven in, op een echte vissersboot.

De drie kinderen van Wim Anna (12), Rik (16) en Theo (18) houden ook van de zee, zij het iets minder fanatiek dan de papa, komen we in Story te weten.

“Mijn oudste zoon Theo is redder geworden in Zeebrugge en klieft nu met zo’n reddingsbootje door de golven. Als redder treedt hij in mijn voetsporen.” Wim was zelf ook redder op zijn achttiende.

De tv-maker zegt een goede band te hebben met z’n drie pubers, wat ook niet altijd gemakkelijk is. Zijn truc, lezen we in Story: “Iets wat ik al gedaan heb vanaf ze klein waren: hen behandelen als volwassenen.”

“Ik kon het vroeger ook niet verdragen als ik als kind vroeg waarom ik iets niet mocht, en als antwoord kreeg: ‘Omdat ik het zeg’. Zoiets zeg je toch ook niet tegen een volwassene?”, knipoogt hij met een terugblik op zijn jeugd.