.
Wim Opbrouck
zondag 14 juli 2024

Wim Opbrouck: “Dat was schrikken hoor” 

De hype was groot 

Er zijn maar weinig acteurs die echt graag naar zichzelf kijken op televisie. Ook Wim Opbrouck zal nooit naar een programma kijken waarin hij zelf te zien is. De bloopers van onder andere ‘Het Eiland’ vindt hij dan wel weer leuk om te zien.

“Daarmee lach ik me te pletter. Dat is een bekentenis, ja. Ik moet er on-be-daar-lijk om gieren. Ook al omdat het me terug katapulteert naar vroeger. Ik heb op geen enkele andere set zo hard de slappe lach gehad als bij 'Het eiland'”, geeft hij toe in Humo.

Dankzij de reeks zijn er heel wat oneliners ontstaan die de dag van vandaag nog altijd meegaan. Zo zijn er wel eens bijzondere plekken geweest waar iemand “Zever, gezever!’ tegen Wim heeft gezegd.

“In het belastingkantoor: ik had blijkbaar één onkost te veel aangegeven, en de controleur kon daar niet om lachen. Zo ben ik wel vaker in aanraking gekomen met de autoriteiten. Humo heeft eens maskertjes van onze gezichten gemaakt - een Guido-masker, een Alain-masker, een Frankie-masker... Dan reed ik op de snelweg en zag ik plots in een combi naast me Frankie Loosvelds in flikkenoutfit naar me zwaaien. Schrikken, hoor.”

Bio van Wim Opbrouck

Meer Over:

Wim Opbrouck