.
Wim Opbrouck
donderdag 11 juli 2024

Wim Opbrouck: “Misschien is dat de reden van het succes”

Hij moest heel erg lachen

Wie aan ‘Het Eiland’ denkt, denkt misschien ook wel aan Wim Opbrouck. Hij zorgde er samen met de andere acteurs voor dat de opnames keer op keer een feest waren en dat er heel wat afgelachen werd.

Zo had hij een goeie band met regisseur Jan Eelen en is er zelfs een bijzonder fragment te zien in de behind the scenes in de reüniespecial waarin Jan de broeksriem van Wim tussen zijn tanden klemt.

“Ik vermoed dat dat een onverwerkt trauma uit Jans babyjaren is. Te zijner verdediging: vóór hij op mijn broeksriem kwam bijten, had ik hem tegen een kast geramd. Maar liefdevol! We hebben dat nog altijd: als we elkaar zien, veranderen we in grommende honden”, lacht Wim in Humo.

In diezelfde special praat Wim ook over toxisch gedrag op de werkvloer vanuit een machtspositie. Iets wat te toen al voorkwam en nu nog altijd.

“Onlangs heb ik voor het eerst in twintig jaar nog eens naar 'Het eiland' gekeken, en ik vond het ongelofelijk hoe hard het thema van toxisch leiderschap toen al in de reeks verankerd zat. Misschien is dat ook een reden waarom het programma nog altijd succes heeft: er zitten in elke sector heel veel nitwits op leidinggevende posities, en het is plezierig om hen uit te lachen.”

Bio van Wim Opbrouck

Meer Over:

Wim Opbrouck