.
News Image

Wim Opbrouck wordt Master Filmfestival Oostende 2017

Wim Opbrouck gaat films voor FFO mee selecteren.


Vandaag werd in Oostende de nieuwe Master van Filmfestival Oostende (FFO) aangekondigd. Acteur en theatermaker Wim Opbrouck is gastheer van de elfde editie van het festival en volgt hiermee Kevin Janssens op. Ook werd met de nodige trots de openingsfilm bekend gemaakt en die eer valt te beurt aan “Cargo”, het langverwachte langspeeldebuut van Gilles Coulier.



Het grote publiek leerde Wim Opbrouck kennen als Franky Loosveld in de humoristische Woestijnvis-reeks ‘Het eiland’ en als de West-Vlaamse Herrit -kêrekêwere- Callewoart” in de één-serie ‘In de gloria’. Hij was te zien in meerdere prestigieuze Vlaamse fictiereeksen zoals ‘In Vlaamse Velden’, ‘De Ronde’, ‘Salamander’ en ‘Matroesjka’s’. Maar hij speelde ook mee in verschillende bioscoopfilms o.a. ‘Het Varken van Madonna’, ‘Frits & Freddy’, ‘Iedereen Beroemd’ en recentelijk nog in ‘Café Derby’ van Lenny Van Wesemael, dat 2 jaar geleden Filmfestival Oostende opende.

In de eerste plaats is Opbrouck een theaterbeest, dat telkens speelt alsof zijn leven ervan afhangt. Voor het campagnebeeld van Filmfestival Oostende 2017 zocht hij zijn inspiratie dan ook in de ultieme transformatie die elke acteur of actrice doorvoert voor het vertolken van een rol. Wim stelde voor om als vrouw op de foto te staan, voor hem een grote uitdaging, waar hij enorm naar uit keek. Hij geeft hiermee een knipoog naar het acteren pur sang. Voor Filmfestival Oostende gaf het de gelegenheid om de kern van het acteren op een pakkende en cinematografische manier weer te geven.


Bio van Wim Opbrouck

Meer Over:

Wim Opbrouck