.
Wim Soutaer
zaterdag 13 januari 2024

Wim Soutaer: “De jonge garde kent het nummer nu ook”

En dat dankzij ‘#LikeMe’

Toen Wim Soutaer zich 20 jaar geleden inschreef voor ‘Idool 2003’ had hij nooit gedacht dat het zijn leven zo zou veranderen. Hij staat nu 20 jaar op de planken en heeft een gigantische hit gescoord met ‘Allemaal’.

“Zelf heb ik er een paar rimpels bij gekregen, maar 'Allemaal' heeft de tand des tijds prima doorstaan, ja. Inmiddels zijn we twee decennia verder en wordt het nummer nog steeds gedraaid op trouwfeesten, maar ook op het voetbal of bij de chiro. Want ja, ook de jonge garde kent het dankzij de cover van '#LikeMe'”, klinkt het in Tv Familie.

Wanneer Wim terugkijkt naar die beelden dan ziet hij vooral hoe hij er nu toch 20 jaar ouder uitziet. Ook al beweren de fans dat hij nog geen haar is veranderd.

Wim heeft ook enkele vriendschappen overgehouden aan de wedstrijd. Vooral met Natalia heeft hij nog veel contact. Met winnaar Peter Evrard iets minder.

“Het is leuk om te constateren dat we alle drie nog steeds actief zijn in de muziekwereld. Doordat Peter rock- en metalmuziek maakt en meer in het alternatieve circuit zit, zie ik hem minder. De wegen van Natalia en mezelf kruisen elkaar vaker. Ze zingt af en toe als gast mee met The Soulbrothers. En ik zag haar onlangs nog op Tomorrowland. Da's altijd plezant en we komen zelden gespreksstof tekort. Overigens loop ik ook Brahim, die in 'Idool' vierde eindigde en bij MNM presenteert, geregeld tegen het lijf. Bij de VRT. Dat we dezelfde droom koesterden en een vergelijkbaar parcours hebben afgelegd, schept een band.”

Bio van Wim Soutaer

Meer Over:

Wim Soutaer