.
Wim Soutaer, Lou Depryck en Charles Van Domburg
maandag 3 juli 2023

Wim Soutaer en Charles Van Domburg scoren met megahit van Lou Depryck

Lou Depryck voor het eerst officieel te horen op zijn wereldhit ‘ça plane pour moi’

Enkele weken geleden brachten Wim Soutaer en Charles van Domburg samen met Lou Depryck een nieuwe versie uit van de wereldhit ‘ça plane pour moi’.

Om de zomer met een knaller af te trappen hebben Wim en Charles, partners in crime bij Soulbrothers, de Belgische wereldhit ‘ça plane pour moi’ in een fris jasje gestoken. Wat de nieuwe versie opvallend maakt is dat Belpop icoon en kleurrijke duizendpoot avant la lettre, Lou Depryck himself, voor het eerst ook officieel te horen is op de wereldhit die hij 45 jaar geleden schreef.

Charles Van Domburg en Lou Depryck zijn al meer dan 30 jaar goed bevriend. Charles hielp Lou in 1998 met een heropname van ‘ça plane pour moi’ die Lou nodig had voor de rechtszaak over wie nu precies het origineel had ingezongen. Die heropname is destijds uitgebracht op slechts 500 CD singles. Nu de hit 45 jaar oud is stond Lou Depryck te popelen om er terug iets mee te doen. Dankzij de samenwerking met Wim en Charles is er eindelijk een gloednieuwe versie, in een productie van Yannic Fonderie.

De videoclip bij het nummer werd opgenomen in Lessines, de thuisstad van Lou Depryck, en bevat een paar leuke knipogen. Zo zie je het trio voor het standbeeld van René Magritte, de wereldvermaarde schilder die in 1898 in Lessines geboren is. Dat standbeeld werd gemaakt in opdracht van Lou Depryck die het nadien schonk aan de stad. Één van de danseressen in de video verwijst met een grappige kwinkslag ook naar Lou & The Hollywood Bananas, het ska ensemble dat in 1979 hoog scoorde in de Europese hitlijsten met ‘Kingston Kingston’.
Wim Soutaer & Charles van Domburg doorkruisen deze zomer het ganse land met hun verschillende projecten en het is niet uitgesloten dat Lou Depryck hier en daar als verrassingsact opduikt.

Bio van Lou Deprijck, Soulbrothers, Wim Soutaer en Charles Van Domburg