.
Wim Soutaer
dinsdag 23 augustus 2022

Wim Soutaer: “Wij hebben geschiedenis geschreven”

Mensen kennen hen nog altijd

Volgend jaar staat Wim Soutaer twintig jaar op de planken. Hij werd bekend in Vlaanderen dankzij zijn deelname aan ‘Idool 2003’ waar hij als derde wist te eindigen. Daardoor mocht hij heel wat singles en albums uitbrengen en zingt Vlaanderen nog steeds massaal ‘Allemaal’ mee.

“Eigenlijk kan ik beter een groot feest organiseren op mijn 49ste, dan op mijn 50ste verjaardag. Ik ga niet beweren dat het van vorige week geleden lijkt, maar toch niet veel langer dan twee à drie jaar. Ik heb het er onlangs nog met Natalia over had. We worden nog elke dag aangesproken over ‘Idool’”, vertelt Wim aan Primo.

Dat eigenlijk alleen de eerste idolen zijn blijven hangen, is volgens Wim heel eenvoudig te verklaren. “We hebben een beetje geschiedenis geschreven, hé. Het is een beetje zoals eind jaren 60 met de maanlanding: iets dat voor de eerste keer gebeurt, gaat sowieso met veel aandacht lopen.”

Wim blikt met veel voldoening terug op de voorbije twintig jaar en prijst zich gelukkig dat hij in al die jaren heel wat leuke dingen heeft mogen doen en dat hij een goed leven heeft gehad.

“Ik voel niet de behoefte om met een schone lei te beginnen. Mocht ik mijn leven kunnen terugspelen, zou ik wellicht krak dezelfde dingen doen. Inclusief dezelfde fouten maken, omdat hiermee leren omgaan me gevormd heeft tot de mens die ik vandaag ben.”

Bio van Wim Soutaer

Meer Over:

Wim Soutaer