.
Wim Soutaer
zaterdag 13 augustus 2022

Wim Soutaer: “Ze hebben me gelukkig gerust gesteld”

Hij moest een operatie ondergaan

Voor zanger Wim Soutaer is het glas altijd halfvol, zelfs wanneer het even tegen zit, probeert de zanger alles van de positieve kant te bekijken, zelfs toen hij in het midden van een drukke zomer moest geopereerd worden aan zijn stembanden.

“Praten en zingen lukten nog wel, maar ik werd snel hees en ik kon mijn kopstem niet meer gebruiken. In juni had ik een blok van twaalf optredens na elkaar. Ik heb toen medrol-cortisonen- moeten nemen om erdoor te geraken. Je lichaam om de tuin leiden is iets dat je best niet te vaak doet”, bekent hij in Primo.

De cystes op zijn stembanden moesten verwijderd worden en dat kon maar beter zo snel mogelijk gebeuren. Met wat geluk voelt Wim niks van de gevolgen van de operatie en zingt hij terug als vroeger.

“De dokters hebben me gerustgesteld dat ik na enkele dagen zwijgen al opnieuw mag zingen. Mijn kopstem zou na vier à zes weken weer op niveau van vroeger moeten zitten.”

Gelukkig voor Wim is hij niet beginnen panikeren en is hij de hele situatie rustig ondergaan. “Al moet ik zeggen dat ik een dag voor de ingreep wel een beetje begon te panikeren. Begrijpelijk, want het blijft natuurlijk een operatie onder volledige verdoving.”

Bio van Wim Soutaer

Meer Over:

Wim Soutaer