.
Wim Soutaer
maandag 8 augustus 2022

Wim Soutaer zijn glas is halfvol: “Het is een samenloop van omstandigheden”

Hij probeert het positief te bekijken

Alcohol, het lijkt wel alsof sommige niet meer zonder hun dagelijkse portie kunnen. Ook zanger Wim Soutaer dronk vroeger regelmatig alcohol. Maar dat is de laatste jaren behoorlijk afgenomen.

“Alcohol is geen must meer voor mij. Het gebeurt dat ik weken of zelfs maanden niet drink. Onbewust. Als ik toch zin heb in iets lekkers, zal ik eerder een rum-cola of gin-tonic klaarmaken. Maar de hele avond bier of wijn drinken, dat kan ik niet”, zegt hij in Primo.

Hoewel het glas van Wim dus vaak gewoon halfleeg zal blijven, is het glas wel altijd halfvol als hij naar het leven kijkt.

“In een situatie zie ik altijd vooral de voordelen of de positieve mogelijkheden. Maar dat is niet altijd het geval. Soms neemt de angst en twijfel de bovenhand. Misschien gelukkig maar.”

Dat mensen dezelfde situatie op verschillende manieren kunnen bekijken is volgens Wim heel eenvoudig uit te leggen. “Het is vaak een samenloop van omstandigheden, maar de basis is volgens mij hoe je ingesteld bent. Ik vind dat je positief in het leven moet staan, want dan trek je ook positiviteit aan.”

Bio van Wim Soutaer

Meer Over:

Wim Soutaer