Wout Bru merkt geloven van pandemie: “Het is erg moeilijk”
Een Michelinster mocht Wout Bru onlangs niet ontvangen, maar zijn restaurant in Durbuy draait nog steeds ontzettend goed. De reacties zijn lovend en heel wat mensen vinden het bijzonder onterecht dat Wout net naast een ster heeft gegrepen.
Maar Wout probeert het niet aan zijn hart te laten komen en beseft dat er grotere problemen zijn op de wereld. Zo stelt hij enkele vluchtelingen te werk in zijn restaurant zodat ook zij een job kunnen hebben.
“Het is momenteel nogal moeilijk om goed personeel te vinden. Na de pandemie is de horeca nu eenmaal een heel onzekere sector geworden. Via ons opleidingscentrum proberen we nieuwe werkkrachten te vinden. Zo gaven we zo’n dertig cursisten – vluchtelingen en anderstalige nieuwkomers – uit onder meer Syrië een horeca-opleiding. Iedereen heeft talent, we proberen het beste uit elk van hen te halen” zegt hij in Story.
De dankbaarheid van de vluchtelingen is ontzettend groot, maar een restaurant uitbaten met alleen maar cursisten, dat is voorlopig nog altijd onmogelijk.?
“Het is gewoon onhaalbaar. Zeven van hen zijn nu in onze restaurants aan de slag. Het is een mooi en positief verhaal, maar onderschat het niet.”