.
Xandee
dinsdag 16 april 2024

Xandee: “Ik heb nog nooit zo gehuild van de pijn”

Het hield maar niet op

Wie Xandee nog eens aan het werk wil zien, moet op zaterdag 4 mei naar het casino van Tongeren. Daar brengen Xandee, Carina Clerinckx en Fadim de grootste eurosongklassiekers tijdens een twee uur durende show.

Dat de zangeres nog kan optreden, is bijna een wonder te noemen. Ze heeft heel wat miserie gekend en belandde zelfs in een depressie. Het was moeilijk, maar Xandee liet zich niet kennen en kroop uit een diep dal.

In januari kreeg Xandee nog een heupprothese en dat nadat ze er een infarct op had gekregen. Zij is nu volop aan het revalideren.

“Ik kan nu weer stappen, met een kruk, stap voor stap ga ik vooruit. Het was wel weer afzien. Na de heupoperatie heb ik de morfinepomp geweigerd, ik wou niet weer verslaafd worden. Ik kreeg andere medicatie, maar ik heb veel pijn gehad. Ze hebben de wonde opnieuw moeten openmaken, want er zat een ontsteking én een bloeduitstorting op, waardoor ik onlangs weer twee weken in het ziekenhuis heb gelegen. De wonde bleef bloeden. Nog nooit heb ik zo gehuild van de pijn. Ik vraag me af: wanneer stopt het? De miserie mag wel 'ns ophouden”, zucht de zangeres in Dag Allemaal.

En alsof ze nog niet genoeg miserie heeft gekend, kreeg ze onlangs nog te horen dat haar vader de ziekte met een K heeft. Alweer een heftige slag om te verwerken.

“Maar 't komt wel goed. Tegenwoordig kunnen ze veel. Ze hebben zopas een halve darm weggesneden. Het is niet uitgezaaid. Toch maak ik me zorgen, die ziekte zit in de familie. M'n bompa is er ook aan gestorven. Maar ik blijf positief denken. Ook dat zit in m'n genen.”

Bio van Xandee

Meer Over:

Xandee