.
Xandee
woensdag 7 juni 2023

Xandee: “Ik probeer daar vooral niet aan te denken”

Ze volgde therapie

Toen Xandee optrad als zangeres bij Touch of Joy of solo had ze nooit durven denken dat haar leven zo drastisch zou veranderen naar het leven dat ze nu heeft. Xandee is op z’n zachtst gezegd op de sukkel met haar gezondheid en doorging de laatste jaren een enorme lijdensweg.

Zo is het tijdens haar vele operaties al een aantal keer fout gelopen waardoor ze heeft moeten vrezen voor haar leven. En ze moet toegeven dat ze toch wel eens nadenkt over ‘wat als het echt fout afloopt’.

“Al probeer ik daar toch vooral niet aan te denken. Bij mijn eerste hartoperatie in 2017 ben ik door het oog van de naald gekropen. Maar toen had ik een slecht voorgevoel. Dat had ik bij mijn laatste operatie niet. Een stent plaatsen is bandwerk. Er zaten 30, 40 mensen in de wachtzaal die voor dezelfde ingreep kwamen”, lacht Xandee in Dag Allemaal.

Ondanks de vele miserie probeert Xandee toch altijd positief te blijven. Ze wil niet opnieuw in een neerwaartse spiraal terechtkomen zoals enkele jaren geleden.

“De therapie die ik volgde in 2018 was toen wel noodzakelijk. Het heeft me er toen voor behoed om domme dingen te doen. Die negen maanden begeleiding gaven me handvatten die ik nu nog kan gebruiken. Er zijn mensen die ergere dingen meemaken, denk ik dan.”

Bio van Xandee

Meer Over:

Xandee