.
Xavier Taveirne, Wim De Vilder, Fatma Taspinar, Riadh Bahri
maandag 19 februari 2024

Xavier Taveirne: “Ik ga niet op de grond liggen huilen”

Maar het doet hem wel iets

Terwijl veel mensen graag uitkijken naar wat de toekomst zal brengen, weet Xavier Taveirne amper wat de toekomst voor hem in petto zal hebben. Hij presenteert nu ‘WinWin’ op Radio 2 en in augustus had hij nog geen flauw benul dat hij dat zou mogen doen.

“Ik wil graag blijven presenteren, iets vertellen aan de mensen. Of dat online, op radio of tv is, dat maakt niet uit. En als ze me morgen niet meer moeten, is dat maar zo. Dat is het voordeel van ouder worden: ik kom altijd op mijn pootjes terecht. Ik werk graag veel en hard, daar zal een bedrijf altijd wel iets mee kunnen. Ik zal altijd wel werk hebben”, klinkt het in Dag Allemaal.

Er kan Xavier ook altijd iets ergs overkomen, maar daar probeert de presentator niet te veel bij stil te staan. Hij is al geconfronteerd met verlies, en ook daar vond hij het moeilijk om daar even bij stil te staan.

“Er zijn zeker verliesmomenten geweest: de vader van Bas is overleden, mijn moeder heeft borstkanker gehad, mijn schoonbroer is vorig jaar gestorven. Dat heeft wel een impact op mij, maar ik blijf rationeel. Als zoiets gebeurt, ga ik niet op de grond liggen huilen. Het is prima om dat te doen als het helpt, maar zo zit ik niet in elkaar.”

Natuurlijk laat het Xavier niet onberoerd en doet zo’n verlies hem zeker iets. Hij sleept die dingen wel mee en laten littekens na in zijn hart. “Maar ik blijf functioneren. Ik besef ook dat niemand van dat soort dingen gespaard wordt. Waarom zou ik een uitzondering zijn? Ik ben empathisch tegenover iedereen behalve tegenover mezelf. Misschien moet ik dát nog leren in het tweede deel van mijn leven.”

Bio van Xavier Taveirne

Meer Over:

Xavier Taveirne