Xavier Taveirne: “Ik haatte het met elke vezel in mijn lichaam”
De ouders van Xavier Taveirne hebben een lange tijd een eigen horecazaak gehad. Kinderen van en horeca-gezin worden altijd heel snel ingeschakeld in de zaak en in tegenstelling tot zijn zus Sophie heeft Xavier de horeca-microbe nooit te pakken gekregen.
“Ze draaide vanaf haar dertiende al mee in de zaak en is later ook een opleiding in die richting gaan volgen en heeft vast in de familiezaak gewerkt. Dat was een hele geruststelling voor mijn ouders. Ik háátte horeca, met elke vezel in mijn lichaam”, glimlacht Xavier in Story.
Taveirne vond het niet leuk om te doen en het was gewoon niet iets wat hij in zijn latere leven ook zou willen doen.
“Er was hier altijd volk, je had weinig privacy en je kon niet op je gemakje even in de tuin zitten. Behalve als het regende, maar dan zat je ook maar binnen. Ik kwam echt met lange tanden helpen, al verbeterde dat wel naarmate ik ouder werd. Ik heb dan ook zowat alles gedaan in de zaal, van afruimen tot bestellingen opnemen en opdienen. Ik stond altijd stand-by als reserve, zeker in de zomer wanneer het bij mooi weer hier gegarandeerd een overrompeling was.”