.
Xavier Taveirne
dinsdag 30 januari 2024

Xavier Taveirne: “Ik streefde daar niet per se naar”

Maar het triggerde hem wel

Nu Radio 2 het zonder Sven Pichal moet stellen, vond de radiozender al snel een waardige vervanger in Xavier Taveirne voor hun nieuwe consumentenprogramma. Het was een voorstel waar Xavier niet lang over moest nadenken en waar hij volmondig ‘ja’ op zei. Mooie kansen laat Taveirne immers nooit liggen.

Maar is het wel een cadeau voor Xavier om iemand als Sven Pichal te vervangen? Het is immers niet bepaald netjes wat Sven heeft gedaan en dat werpt misschien toch een schaduw over het nieuwe consumentenprogramma.

“Voor mij hangt er over de start van 'WinWin' geen schaduw, want we hebben dat concept van nul mogen opbouwen. Het blijft natuurlijk een consumentenprogramma. Wij hebben het warm water niet opnieuw uitgevonden, maar ik beschouw dit als een mooi cadeau”, zegt Xavier in Dag Allemaal.

Als kind werkte Xavier mee in de brasserie van zijn ouders in Beernem. Maar hij werd gebeten door de journalistiek en dat werd zijn droom.

“'Ik streefde er niet per se naar om anker te worden, ik wilde gewoon voor het journaal werken. Dingen vertellen aan de mensen, ik denk dat het dat is.”

Bio van Xavier Taveirne en Sven Pichal