.
Yanni Bourguignon in Familie - aflevering 7282
donderdag 27 juni 2024

Yanni Bourguignon: “24u na de bevalling stond ik al op de set” 

Hij grijpt alle kansen 

Het zijn spannende tijden bij ‘Familie’. De seizoensfinale komt eraan en de hele familie Van den Bossche staat centraal. Maar wie ook in de seizoensfinale te zien zal zijn, is Yanni Bourguignon die Cédric speelt.

“Nog geen 24 uur na de geboorte van Joey (het tweede kind van Yanni en Kelly) had ik al locatie-opnames voor de seizoensfinale. De scenaristen wisten dat Kelly was uitgerekend voor die periode, dus mijn bijdrage was sowieso al beperkt en ik ben er ook geen hele dag gebleven. Die paar scènes zullen ze wel slim monteren”, zegt Yanni in Story.

Een vaste rol in ‘Familie’ is natuurlijk mooi meegenomen en geeft je werkzekerheid. Maar extra opdrachten naast die job vindt de acteur ook erg belangrijk.

“Op een tv-set creëer je met een kleine groep iets wat de mensen pas later zullen zien. Dat scoutsgevoel is leuk, maar in het theater krijg je wél meteen reactie en sta je letterlijk en figuurlijk veel dichter bij je publiek. Andere rollen geven me zuurstof om ook in Familie na zeven jaar goed te blijven werken, om niet vast te roesten.”