.
News Image

Yasmine, 5 jaar later

Er zijn momenten die je nooit vergeet. Waar je was toen je het nieuws over het overlijden van Yasmine vernam bijvoorbeeld.

Er zijn momenten die je nooit vergeet. Waar je was toen je het nieuws over het overlijden van Yasmine vernam bijvoorbeeld.

Nooit maar dan écht nooit zullen we vergeten waar we op die zonnige donderdagnamiddag 25 juni 2009 waren. We hebben zelfs niet op de kalender moeten opzoeken welke dag van de week het was, zo goed zal de aankondiging van het overlijden van Yasmine ons bijblijven. Samen met collega Fonny Gijsels kwam ik terug van het kinderfestival Pennenzakkenrock in Mol. We waren de ring van Mol nog niet op toen ik de naam van Yasmine in het nieuws van 17 uur hoorde. Yasmine in het nieuws, dat kan niet. Ik legde mijn passagier meteen het zwijgen op en mijn mond viel open van verbazing. Yasmine die er niet meer was, het was zo onwezenlijk. Meteen gingen we aan de slag en er werd druk getelefoneerd. Al snel hoorden we de oorzaak van het overlijden van deze zangeres. Heel wat vragen kwamen bij ons op, we stonden dagenlang stil bij dit overlijden en hoewel de wereld gewoon verder draait en het leven voor heel wat mensen gewoon verder gaat, zijn er niet veel dagen dat we niet aan die vreselijke dag terugdenken. Ook vandaag weer. Niet omdat het moet, wel omdat ons hart spreekt.

Toegegeven, we houden nog steeds het meest van de muziek uit de beginperiode van Yasmine: de lekker commerciële deuntjes zoals "Vraag me niet waarom", "Hoog in de wolken", "Vraag me niet waarom" en "Wie denk jij wel dat je bent" maar dat heeft wellicht met de leeftijd en de nostalgie te maken. De muziek die Yasmine jaren later zou maken was anders en beter maar minder commercieel. Maar het was dat Hilde - haar echte naam - graag wou brengen. De vaak diepzinnige teksten deden ons nadenken over wat ze wou. Vooral na haar dood zouden we ons nog meer vragen stellen bij de betekenis van haar teksten.

Yasmine stapte uit het leven en dat betreuren we vandaag nog steeds. In vijf jaar tijd slijt het verdriet om het heengaan van deze klassedame niet. Zoals Yasmine was er maar één en zullen we er nooit nog één krijgen. We zijn er zeker van dat er vandaag veel traantjes weggepinkt zullen worden en we hopen dat de Vlaamse zenders vandaag toch meer dan één streepje muziek van Yasmine spelen. Het brengt Yasmine helaas niet terug maar ze verdient het nodige respect en dat niet alleen vandaag maar ook morgen, overmorgen, volgende week, .....

Bio van Yasmine

Meer Over:

Yasmine