.
Yemi Oduwale
donderdag 5 januari 2023

Yemi Oduwale: “Ik was gelukkig niet de enige”

Het was zijn eerste echte musicalervaring

Wie deze kerstvakantie naar ‘Charlie & The Chocolate Factory’ gaat kijken ziet ook Yemi Oduwale op het podium verschijnen. Hij speelt de rol van Mr. Beauregarde.

“Dit is toch mijn eerste musical met alles erop en eraan. Ik deel het podium met Nordin De Moor en Astrid Stockman en ik moet toegeven dat ik het toch een beetje onderschat heb. Maar misschien komt dat ook omdat ik niet wil onderdoen voor mijn collega’s die wel tonnen ervaring hebben”, zegt Yemi in Primo.

Yemi moest nog veel leren en kreeg daar de kans toe tijdens de repetities. Hij kon geen noten lezen en dan wordt het al wat moeilijker om mee te spelen in een musical.

“Maar het bleek al snel dat ik daarin niet de enige ben. De cast van de musical krijgt telkens elke dag een callsheet met daarop de timing van de volgende repetitie. Ik zag mijn personage staan, gevolgd door het woord ‘zang’. Duidelijker kan niet, dacht ik. Totdat ik plots telefoon kreeg van de regisseur met de vraag waar ik bleef. Wat was er aan de hand? In het blok voor mij stond ‘Tutti’ en ‘zang’. Ik dacht dat Tutti een personage was en logischer wijs ook enkel Tutti z’n zanglijnen moest repeteren”, begint Yemi een anekdote in Primo.

Tutti betekent natuurlijk gewoon ‘iedereen’ en dus moest Yemi samen met alle anderen de zangpartijen oefenen. “Het is een snelcursus geweest met het af en toe eens tegen de muur lopen. Maar dat is wat ik juist fantastisch vind.”