.
Yemi Oduwale in Thuis
vrijdag 21 juli 2023

Yemi Oduwale trapt de rem in

Het was nodig

Het is eventjes genoeg geweest voor acteur Yemi Oduwale. Hij voelde dat het eventjes allemaal te veel werd en dat alcohol daar een serieuze invloed op had. Tijd om het weer over een andere boeg te gooien.

"Het voorbije jaar kocht en verbouwde ik een appartement, werkte ik veel en sliep ik bij momenten niet veel meer dan vier uur per nacht. Tijdens die periode bleef ik wel gewoon regelmatig drinken. Nooit veel − ik was nooit dronken en ging niet zwaar uit −, maar als ik op café ging, bestelde ik wel op automatische piloot een glas wijn of een pintje”, vertelt hij in De Morgen.

Yemi kreeg een maagontsteking en dat deed hem beseffen dat hij dringend voor zijn gezondheid moest kiezen. Gezond eten, sporten, geen alcohol meer, het hoort er vanaf nu allemaal bij.

Nooit eerder laste Yemi zo’n periode in, in het midden van de zomermaanden. En dat gaat toch minder vlot. “Tijdens de zomer gooien ze echt met de alcohol naar je hoofd. Dat de Gentse Feesten dit weekend van start gaan, maakt het ook niet makkelijker om minder te drinken. Maar kijk: mijn levering alcoholvrije spirits kan elk moment aankomen. Ik hoop deze zomer dus volop te kunnen experimenteren met het maken van alcoholvrije cocktails. Dat kan óók leuk worden."