.
Yves Segers
vrijdag 9 juni 2023

Yves Segers: “Waarom zou ik dat doen?”

Hij is de meest geboekte artiest in Vlaanderen

Je verwacht het misschien niet maar de meest geboekte artiest van deze zomer is toch wel Yves Segers. Hij brengt nog altijd heel wat ambiance op het podium met hits als ‘Ik schreeuw het van de daken’, ‘Café de zwaan’ en ‘Een beetje gay’.

“Ik vind het heel fijn om de meest geboekte artiest van Vlaanderen te zijn. Ook al is Vlaanderen slechts een zakdoek groot, we hebben hier wel veel toppers rondlopen. Dat ik na dertig jaar nog steeds meedraai, daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn”, zegt Yves in Primo.

De zanger vraagt zo’n 1.295 euro voor een optreden en gelukkig voor hem hebben zijn collega’s daar geen kritiek op. Want er wordt wel eens geklaagd dat een artiest ‘onder de prijs’ werkt om toch maar voldoende optredens te hebben.

“Wat betreft mijn tarief, ik denk dat het belangrijk is om je eigen marktwaarde realistisch in te schatten. Waarom zou ik mijn tarief verhogen als ik daarmee mogelijk mezelf uit de markt prijs. Daarnaast heeft elke artiest de vrijheid om te doen en te vragen wat hij of zij wil. Maar ik denk dat de collega’s die in mijn vaarwater zitten allemaal rond dezelfde prijs schommelen.”

Bio van Yves Segers

Meer Over:

Yves Segers