.
Maaike Cafmeyer en Bart De Pauw
dinsdag 12 januari 2021

Zaak De Pauw: “dit was nooit de bedoeling van Maaike Cafmeyer”

Maar het is wel gebeurd....

Er lekken alsmaar meer details uit over de zaak Bart De Pauw. Zo blijkt dat niemand minder dan Maaike Cafmeyer uiteindelijk als eerste naar de manager beroepsethiek bij de VRT. Maar dat Bart De Pauw ontslagen zou worden, was nooit haar betrachting.

Dag Allemaal schrijft dat de actrice in de veronderstelling waren dat Bart hoogstens gevraagd zou worden om tegenover zijn werkgever toe te geven dat hij verkeerd bezig was. “Maaike zag het als haar morele plicht om in te grijpen nadat ze de tranen van actrice Ella-June Henrard had gezien in een VRT-loge”, schrijft Dag Allemaal.

“Maaike herkende Barts gedrag van vijftien jaar voordien en wou een stevig statement maken, maar ze vroeg niet om zijn ontslag en al zeker niet om een rechtszaak”, weet Dag Allemaal.

Voor Bart De Pauw was de getuigenis van Maaik Cafmeyer trouwens een zware klap. Bart en Maaike hadden een buitenechtelijke relatie ten tijde van Het Geslacht De Pauw en ondanks die uiteengespatte affaire konden ze nog steeds door één deur. “Ze leken zelfs nog vrienden”, schrijft Dag Allemaal.

Maaike Cafmeyer en haar man zaten immers nog in één van de geschrapte afleveringen van Twee Tot De Zesde Macht én Maaike zou een week voor de aanklacht nog bij Bart thuis zijn gaan eten. “Een intimus vertelt ons dat Bart dan ook compleet van z’n melk was toen hij hoorde dat Maaike de eerste was om zijn gedrag aan te klagen”, schrijft Dag Allemaal.

Bio van Maaike Cafmeyer en Bart De Pauw