.
Jelle Van Dael
maandag 13 maart 2023

Zangeres Jelle van Dael maakt comeback

Ken je haar nog?

Bij wie fan is van dancemuziek doet de naam Jelle van Dael ongetwijfeld nog wel een belletje rinkelen. De Limburgse zangeres raakte bekend bij het grote publiek toen ze in 2008 Evi Goffin opvolgde als zangeres van danceformatie Lasgo.

Gedurende haar periode bij de groep kende Lasgo behoorlijk wat succes met nummers als ‘Out Of My Mind’, ‘Gone’, ‘Lost’, en ‘Over You’.

In 2014 bracht Jelle voor het eerste solomateriaal uit, Lasgo liep ondertussen gewoon verder. In de daaropvolgende jaren bracht ze nog enkele singles uit, maar verder bleef het erg stil rond de zangeres.

Tot nu. In het programma ‘Play Café’ op Play4 stelde Jelle haar nieuwste single ‘Lovedrunk’ voor. Voor deze single ging ze in zee met het platenlabel van niemand minder dan onze nationale doelman Thibaut Courtois.

Hoe Jelle bij hem terechtkwam? Dat vertelde ze aan presentatrice Celine Van Ouytsel: “Wanneer je een nummer maakt ga je op zoek naar een label waar je mee kan samenwerken. En ik had gehoord dat Thibaut, die ik nog kende van vroeger, een label had opgericht. En ik kende ook nog wel wat mensen die er werkten van vroeger. We hebben eens afgesproken, ik heb het nummer laten horen en zij waren enthousiast. Net zoals ik. En zo geschiedde.”