.
Mieke
dinsdag 15 februari 2022

Zangeres Mieke: “Dat waren verschrikkelijke weken”

Ze waren nog nooit zo lang van elkaar gescheiden

Zangeres Mieke en haar man Marc hebben er enkele verschrikkelijke jaren opzitten. Marc werd opgenomen in het ziekenhuis en werd in een kunstmatige coma gehouden. 9 weken lang lag Marc in een coma, waarbij het twee keer kantje boordje was. Een verschrikkelijke periode voor Mieke, die haar man niet eens mocht bezoeken.

“In die eerste weken mocht ik niet bij hem, uiteraard. Maar ik mocht wel op elk moment van de dag - en ook van de nacht, als ik daar de behoefte toe voelde - naar de dokters en verpleegsters bellen, om te horen hoe het allemaal evolueerde. Dat waren verschrikkelijke weken”, zegt Mieke in Primo.

Pas na enkele weken kwam daar wat verandering in en mocht Mieke een half uurtje per week bij Marc op bezoek. “Het was de eerste keer dat we zo lang van elkaar gescheiden waren. Men begon te beseffen dat het herstel lang zou duren, van zes maanden tot een jaar. Men vond het onmenselijk om ons zo lang uit elkaar te houden. Om elkaar niet te zien. Uiteraard was ik blij met die beslissing.”

Bio van Mieke

Meer Over:

Mieke