.
Mieke
donderdag 16 juni 2022

Zangeres Mieke herontdekt oude passie: “ Te mooi om te verkopen”

Ze houdt een tentoonstelling

Zangeres Mieke heeft een nieuwe single klaar: ‘Liedje voor jou’, een eerbetoon aan haar man Marc die op het nippertje een coronabesmetting wist te overleven. De man moest vele dagen doorbrengen in het ziekenhuis en dat was voor Mieke het moment om een nieuwe hobby te ontdekken.

“Tijdens de lockdown vond ik canvasdoeken en penselen terug die ik jaren geleden al gekocht had. Ik wilde me al langer artistiek ontplooien, maar ik had er nooit tijd voor. Tot Marc in het ziekenhuis belandde en op leven en dood moest vechten tegen corona”, begint Mieke in Primo.

Mieke zat maar liefst negen maanden lang helemaal alleen thuis en dus ging ze aan de slag. “Voor er van corona sprake was, had ik nog nooit een schilderborstel vastgehad. Maar met vallen en opstaan heb ik de magie van schilderen ontdekt. Wanneer ik een penseel in de hand heb, stopt de wereld even met draaien.”

Mieke vond haar toevlucht in het schilderen en ontdekte hoe rustig ze er van werd. De zangeres vond zoveel plezier in het schilderen dat er ook een eerste expositie zit aan te komen.

“Ik doe het samen met een vriendin die fantastisch mooie dingen in keramiek maakt. De tentoonstelling vindt plaats op zondag 4 september in de Haebeeckhoeve in Laakdal. Maar of mijn werk goed genoeg is om te verkopen aan de buitenwereld, dat weet ik niet. Ik hoop dat mensen ze niet kopen, omdat ik ze stiekem te mooi vind om van de hand te doen.”

Bio van Mieke

Meer Over:

Mieke