.
Mieke
vrijdag 20 mei 2022

Zangeres Mieke: “Het leeft meer dan in België”

Ze heeft het vaak druk die dag

Het Nederlandse koningshuis werd jarenlang op handen gedragen door de Nederlandse bevolking. Dat ze nu aan populariteit verliezen is volgens velen niet zo uitzonderlijk. Willem-Alexander, Maxima en hun oudste dochter namen het immers niet altijd zo nauw met de coronaregels de afgelopen twee jaar.

De Vlaamse zangeres Mieke is al heel wat jaren bekend ook in Nederland en ook voor haar is Koningsdag vaak een drukke dag. “Het is al voorgevallen dat ik op die dag vijf optredens na elkaar had in Nederland”, lacht ze in Tv Familie.

Mieke heeft veel Nederlandse vrienden en fans en bij hen merkt ze dat het koningshuis nog altijd leeft. “Meer dan in België eigenlijk. Ondanks alle kritiek vind ik Willem-Alexander en Maxima ook een mooi koppel. Maxima komt altijd beeldschoon voor de dag.”

Ook zangeres Corry Konings is nog altijd blij met het koningshuis. “Een president, dat zou maar raar zijn, toch?. Koning Beatrix was ook aardig, maar kwam gereserveerder over. Haar zoon staat dichter bij het volk. En ook Maxima is erg sociaal.”

Toch snapt Corry de bevolking wanneer die het gedrag van het koningshuis in tijden van corona niet goedkeuren. “Maar als ik iets zou kunnen wat niemand mag, zou ik het ook stiekem doen. Wij gaan ook op vakantie wanneer we maar kunnen. Ze hebben hun verontschuldigingen aangeboden, al is het achteraf natuurlijk makkelijk.”

Bio van Mieke

Meer Over:

Mieke