.
John Terra
woensdag 28 september 2016

Zesde Neil Diamond-single voor John Terra

John Terra brengt het mooie September Dauw uit.


2016 is het Neil Diamond-jaar geworden voor John Terra. Het was een lang gekoesterde droom van John om een full-CD met liedjes van zijn favoriete zanger Neil Diamond op te nemen. De CD én de tot nu toe uitgebrachte singles uit die CD : Neem me mee, Ik moet wel geloven, Welkom Rosie en Ik heb je lief werden zowel door het publiek als door de media goed onthaald. “ Het is alsof ik de topdagen uit mijn carrière herbeleef”, zegt John. “Alles heeft te maken met mijn grote liefde voor de stem, de performance en de liedjes van Neil Diamond. Ik denk dat het publiek dit ook heeft gevoeld, want overal waar ik optreed is het een succes”.


Met het einde van het jaar in het verschiet , waar de momenten rond de Kerst en het Nieuwe Jaar, door iedereen ervaren worden als warm en soms ook wel als terugkijkmomenten op het voorbije jaar, ligt de keuze voor de nieuwe single van John voor de hand: September Dauw (September Morn’). Neil Diamond schreef het nummer samen met Gilbert Bécaud en de Franse invloeden zijn goed te horen in de akkoordenopeenvolging - een duidelijke link met “Les feuilles mortes” van Jaques Prévert. “Daardoor is het een puur muzikantennummer en één van mijn favorieten op de CD”, zegt John.

De tekst gaat over een weerzien met een jeugdliefde en een herinnering aan een fantastische nacht in september….In tegenstelling tot de 4 voorgaande singles, die allemaal een andere tekstuele inslag hadden dan de originele tekst , werd deze tekst geïnspireerd door de originele tekst met een adaptatie van Susy Baels.

John : “ Ik ben heel blij dat we voor live muzikanten opteerden voor de CD. Vooral in September Dauw wordt dit onderstreept door het prachtige vioolarrangement van Ralph Benatar”.