.
Davy Parmentier
zaterdag 10 juni 2023

Zet Davy Parmentier vriendschap met Aster Nzeyimana op het spel?

Moeilijk om dat gesprek te beginnen

VTM probeert als zender zeer divers te zijn. De Morgen vroeg dan ook aan Davy Parmentier of dat element meespeelde om Aster Nzeyimana van VRT naar VTM te halen.

“Aster is een persoonlijke vriend, maar vooral een megatalent. Sommige mensen denken dat zoiets makkelijker gaat als je bepaalde connecties hebt. Maar als je iemand echt goed kent, is het ook moeilijker om dat soort gesprekken te beginnen”, bekent Davy.

Hij wou de vriendschap niet op het spel zetten maar kon hem uiteindelijk blijkbaar toch overtuigen om de overstap te maken.

“Maarten Janssen (channel manager VTM) en ik hebben in het verleden met hem wel gesprekken gehad over een eventuele overstap, maar ik denk dat Aster nooit klaar was om het te doen. Afgelopen zomer op het WK heeft hij geproefd van het commentaar geven bij de wedstrijden”, legt Davy Parmentier uit aan De Morgen.

“Via The Masked Singer had hij geproefd van entertainment. Wij voelden dat er een soort gemeenschappelijke match was en dan helpt de vriendschap wel als een vertrouwelijke basis”, aldus Davy.