.
Tik en Tok uit The Masked Singer
zaterdag 19 oktober 2024 05:54

Zie je wel dat Tik & Tok dit bekend duo was!

Wij schreven het een maand geleden al!

Wie o wie verstopt zich in dat bijzondere Eekhoornpak, dat vrijdagavond als een complete verrassing kwam opdraven in The Masked Singer? Op dat antwoord moeten de kijkers nog een weekje wachten. Hun geduld zal beloond worden, want volgende week trakteert The Masked Singer op niet één, maar wel twee straffe ontmaskeringen. Dubbel zo plezant! Welke twee toppers zich in Tik & Tok verstopten is niet langer een mysterie. De twee kleurrijke kippen delfden vanavond het onderspit na een Face Off tegen Medusa. Het speurdersteam was zeker van hun stuk en had het bij het rechte eind: best friends for life Joris Hessels en Dominique Van Malder werden samen ontmaskerd.

Wij schreven een maand geleden al dat Dominique Van Malder en Joris Hessels Tik & Tok waren. Enkele dagen later deden wij er nog een waardevolle tip bij.

Joris en Dompi gingen het Masked Singer-avontuur samen aan en nemen de kijkers mee in Behind The Mask op VTM GO. “Het is een cadeau om dit met je beste vriend te mogen doen. Dit is iets om af te vinken op ons vriendschapslijstje”, aldus Dominique. “Dit zorgt ervoor dat je mekaar nog beter kent en er is altijd iemand die weet wat het is om hier nu in een kippenpak te staan”, vult Joris aan.

Dat kippenpak was een kolfje naar de hand van Joris en Dompi. “We waren direct verkocht”, zegt die laatste. “Als fan van de jaren 80, dat was gewoon een kruising tussen Miami Vice en Miami Vice.” Vooral de extra functie van Tok - de kip legde in de show van vrijdag een gouden ei - sprak tot de verbeelding. Die troef wilde het duo als gouden joker inzetten in hun tweede show, maar dat plan liep mis. “Tijdens de repetities liep alles vlot. Maar vlak voor we het podium op moesten, liep het mis”, aldus Joris. “Dat ei moest in mijn holletje gepropt worden maar viel er altijd uit”, vult Dompi aan. “Geen ei dus. Ik vond dat zo oprecht jammer.”

Behind The Mask toont ook beelden van geheime repetities op het kerkhof van Gentbrugge en kijkt mee in het gezin van Joris en Dominique. “Je zegt uiteraard niets aan je kinderen, want je wil hun gezicht zien als je uit die pakken komt. Dat is waarom je het doet”, geeft Dominique aan. Joris jongste zoon werd alvast helemaal meegezogen in de kleurrijke wereld van Tik & Tok. “Hij zag vooral twee kippen die hij heel leuk vond, maar legde totaal geen link met zijn vader die naast hem zat”, vertelt hij. “Ik vond het fantastisch als onze naam gezegd werd door de speurders, om in zijn ogen te zien: ‘Ah ja, het kan dus ook zijn dat jij daarin zit, papa?!’.” Ten huize Dompi was het geheim moeilijker te bewaren. Zijn kinderen waren hem op het spoor. “Ik heb pokkenveel weddenschappen afgesloten die ik sowieso ga verliezen. Marshmellows, een poster van Kanye West, een etentje… Tok kost mij veel geld.”

Dompi en Joris sluiten hun avontuur met een warm gevoel af. “Ik heb al veel gezongen in het theater, maar nooit in die omstandigheden”, besluit Dominique. “Die warmte slaat echt op je lijf en op je stem. Ik wist dat het heftig zou zijn, maar niet dat het zo heftig zou zijn. Het is 80 graden in dat pak, ik voelde me echt een gebraden kieken.” En ook Joris blikt terug op een waanzinnig avontuur: “Vanaf het moment dat je dat pak ziet, word je daar verliefd op. Je kruipt erin en je wordt echt een kip. Ik zie Dompi niet meer, dat is gewoon Tok. Het is zo leuk om dit met je beste vriend te mogen doen.” Goed nieuws voor Joris en Dompi, want op zaterdag 16 november mogen ze dat nog een keer doen in het Sportpaleis. Tickets voor The Masked Singer in Concert mét Tik & Tok zijn beschikbaar via vtm.be.