.
News Image

Zieke Kobe Ilsen verlaat De Slimste Mens

Kobe Ilsen naar huis gespeeld in De Slimste Mens Ter Wereld.


Donderdag namen we in De Slimste Mens Ter Wereld afscheid van Kobe Desmarault. We beginnen de week met Bart Verhaeghe als nieuwkomer, de grote man bij Club Brugge en de man achter Uplace. Verhaeghe voelde zich als de amateur van Andorra tegen de Rode Duivels. Die Rode Duivels waren maandag Danira en Kobe Ilsen. Bart had het voornemen om zich goed voor te bereiden maar de tijd ontbrak. Dat excuus hebben we de afgelopen weken wel vaker gehoord. Tijdens de introductie krijgt Bart enkele rake voetbalmoppen te horen. Kobe komt al voor de zevende keer terug maar heeft Dafalgan moeten slikken om de avond door te komen. Kobe kijkt ernaar uit om Club Brugge te kloppen. Voor Danira is het de derde keer dat ze op de stoel zit en ze zit er ontspannen bij. Ze speelt dan ook een thuismatch, net zoals Bart Verhaeghe die volgens Danira Boukhriss in Vilvoorde geboren is. Maar wel héél lang voor mij, lacht Danira. Erik Van Looy heeft voor de uitzending kennis kunnen maken met de mooie moeder van Danira. Hij vraagt zich af of ook haar papa aanwezig is. Vandaag niet dus, lacht Danira. Erik wil even een bevestiging of Danira al een vriend heeft. Zij bevestigt. En woon je al samen? Ja, is het korte antwoord van Danira. Erik Hij gelooft zijn oren niet en stelt de vraag opnieuw. Jullie wonen al samen? De prachtige reactie van Danira: En ik werk ook al enzo. Geubels ligt plat van het lachen. Philippe Geubels en Jeroom zitten in de jury. Erik Van Looy wil met hen afspreken dat er geen grappen over Club Brugge worden gemaakt maar de jury begint er nog maar pas aan. Weet jij waarom domme blondjes niet voor Club Brugge supporteren?, vraagt Geubels van Erik Van Looy. Zo dom zijn die nu ook weer niet.

Bij de start van de 3-6-9 krijgen de kandidaten elk 60 seconden. Bij elke derde vraag vallen er 10 seconden te winnen. Die ronde is vooral voor Damira die het grootste deel van de eerste ronde aan de beurt is. Toch weet zij maar 20 seconden te vergaren, Bart heeft er 10 extra en Kobe scoort niet. Dan maar hopen dat er meer vaart zit in Open Deur. Drie bv's stellen elk een vraag. De kandidaten moeten de vier kernwoorden geven en verdienen daarmee 20 seconden per correct antwoord. Kobe bengelt onderaan en moet de vier duurste Europese landen voor toeristen opnoemen. Kobe weet Noorwegen, Denemarken en Ijsland. Bart vult aan met Zwitserland. Danira mag vier trefwoorden over Jokovich opnoemen en weet Novak, tennisser en nummer één op te noemen. Danira probeert zowat alle nationaliteiten uit die er zijn en verliest daardoor veel tijd. Bart Verhaeghe weet dat het een Serviër is en scoort. Bart moet de plekken opnoemen waar vrouwen zich het vaakst laten epileren. Bart begint met het schoonheidssalon maar denkt in de foute richting. Gelukkig weet Erik een hint te geven. Bart heeft duidelijk geen ervaring en noemt de gekste plaatsen op een vrouwenlichaam op zoals daar zijn kuiten, armen, snor, neus, oren, rug, ... Gelukkig weet hij toch wenkbrauwen, benen en bikinilijn op te noemen. Danira vult aan met oksels.

Iedereen is nu wel heel curieus hoe de vrouw van Bart eruit ziet. De tussenstand na de tweede ronde: Kobe heeft 114 seconden, Bart 116 seconden en Danira neemt de leiding met 127 seconden.

In de puzzelronde zoeken de kandidaten 3 antwoorden die elk 30 seconden waard zijn. Kobe mag de spits afbijten en zoekt zich te pletter maar krijgt toch wet t-shirt contest en het regent gevonden. Danira ziet het verband tussen 294, 304, 320 en 333 en geeft 346 als antwoord en dat is correct. Bart heeft net als Kobe een moeilijke puzzel en verliest veel tijd met zijn antwoorden asperges en Liesbeth Homans. Kobe weet dat de vier ontbrekende woorden met cheerleaders te maken hebben. Danira weet bubbles snel te vinden maar heeft meer tijd nodig om De Romeo's te vinden. Kobe vult alweer een ontbrekend antwoord aan en scoort goed in deze ronde. Nieuwe tussenstand: Bart staat op 120 seconden, Danira op 167 seconden en Kobe heeft de leiding met 191 seconden.

Bart mag in de fotoronde het dier opnoemen waarvan we de uiers te zien krijgen. Bart doet het niet onaardig met vijf antwoorden, Danira vult er drie aan en Kobe nog één. Kobe krijgt tekeningen te zien waarbij hij een uitdrukking moet vinden en die uitdrukkingen hebben allemaal iets met neuzen te maken. Geen makkelijke opgave trouwens maar Kobe doet dat best goed met zeven correcte antwoorden. Bart probeert maar faalt. Danira weet nog één antwoord te geven. Danira krijgt prentkaarten van toeristische bestemmingen te zien en probeert pas na een viertal opgaves een gok te wagen. Danira weet amper twee correcte antwoord te geven en verliest veel tijd. Bart vult er nog vier aan maar doet er vrij lang over en boekt dus maar een kleine winst. Kobe kan één van de vier laatste antwoorden geven. De nieuwe tussenstand: Bart staat op 153 seconden, Danira heeft 184 seconden en Kobe is voorlopig de beste met 257 seconden. We weten echter dat Het Collectief Geheugen heel die stand overhoop kan halen.

Bart krijgt een filmpje van de aanslag tegen Charlie Hebdo in Parijs en kan de twee meest eenvoudige antwoorden geven. Danira vult de drie ontbrekende antwoorden aan. Kobe krijgt een filmpje over onder andere Greg Van Avermaet in de Tour De France. Kobe past na drie correcte antwoorden en laat Peter Sagan aan Bart over. Danira vult het laatste antwoord aan: Jan Bakelants.

Danira krijgt een oud filmpje over het bezoek van John F. Kennedy aan West-Berlijn. Danira past na twee antwoorden, Bart vult twee correcte antwoorden aan, Kobe kan niet meer aanvullen. En dan kennen we meteen de eindstand. Bart heeft 243 seconden, Kobe 297 seconden en Danira wint alweer met 363 seconden. Deze keer was het een relatief nipte overwinning voor Danira die voor de derde keer op rij wint.



Kobe en Bart spelen de finaleronde. Met een verschil van 54 seconden is het verschil klein. Bart zijn eerste vraag gaat over wat we het vaakst in de bioscoop eten. Bart weet drie antwoorden, Kobe één. De tweede vraag gaat over Mark Eyskens. Bart kan drie juiste antwoorden geven, Kobe één. Kobe is aan zet bij de derde vraag en moet vijf Amerikaanse staten opnoemen die een windrichting in hun naam hebben. Bart weet er na een tijdje vier te vinden, Kobe vult het laatste antwoord aan. Kobe en Bart zijn duidelijk geen fan van keizer Nero. Kobe weet amper één antwoord, Bart geen enkel. De stand: 79 seconden voor Bart, 89 voor Kobe. En dat betekent dat als Bart bij deze vraag vijf antwoorden kan geven, hij Kobe naar huis speelt. Bart mag 5 trefwoorden opnoemen over Woodstock en kan er vier vinden. Kobe kan nog één correct antwoord geven en heeft 8 seconden om drie correcte antwoorden te geven. Kobe moet de vijf meest belangrijke auteurs ooit opnoemen maar geraakt in acht seconden niet verder dan twee stuks. Helaas, game over voor Kobe Ilsen die we zeker n vast tijdens de finaleweken terug zien komen.

Danira en Bart komen dinsdag terug en spelen dan tegen nieuwkomer Jan Paternoster.