.
Metejoor in Liefde Voor Muziek 2023
zaterdag 14 oktober 2023

Zien we Metejoor binnenkort zonder baard?

Durft hij dit aan?

Op zijn nieuwe plaat ‘Joris’, geeft Metejoor meer dan ooit zijn ziel bloot. In een interview met Billie, bekent hij: “In een periode dat je veel meemaakt – ook minder prettige dingen – ga je meteen schrijven.”

Zo zingt hij onder meer over vroeger, een onbezorgde tijd met zijn zus, waar hij met veel nostalgie op terugkijkt. Maar ook schuldgevoelens en faalangst komen op het nieuwe album aan bod.

Die faalangst zit er van kleins af in bij Metejoor. “De mensen aan de zijlijn, wat denken ze van mij? Dat was toen het gevoel, maar het is heel mijn leven gebleven.”

De onvermijdelijke baard van Metejoor kwam er ook niet zomaar. Toen hij in het middelbaar een klas oversloeg, had hij nog volop acne, terwijl de oudere jongens dat stadium voorbij waren. “Dus vanaf het ogenblik dat ik baardgroei kreeg, ben ik die haartjes blijven afscheren, omdat ik had gelezen dat ze dan sneller bijgroeien”, lacht de zanger.

Zou hij ooit zijn baard afscheren, wil Billie weten. “Zonder baard? Ik wil het overwegen voor een tv-programma, mochten ze dat ooit vragen. Maar anders? Nooit.”

Bio van Metejoor

Meer Over:

Metejoor