.
Zita Wauters
vrijdag 16 augustus 2024

Zita Wauters: “Dat zal altijd aanwezig blijven”

Ze moet ermee leren omgaan

Hoewel ze het zelf misschien niet meteen als werken ziet, heeft Zita Wauters een job om jaloers op te zijn. Ze is onder meer backstagereporter bij Zomerhit en dat bevalt haar prima. Net zoals het leven als werkende vrouw haar bevalt.

“ls ik veel van mijn leeftijdsgenoten voor herexamens zie studeren, ben ik zo blij dat ik kan focussen op mijn werk en niet meer moet blokken. Dit doe ik écht graag. Ik heb dit jaar zoveel bijgeleerd, zoveel leuke mensen leren kennen. Zoals bij 'Alles In De Strijd', waarbij ik uit de kleren ging voor Kom Op Tegen Kanker. Ik heb daar mijn grenzen verlegd, maar om de juiste redenen, dus het was honderd procent de moeite waard”, zegt ze in Dag Allemaal/

Zita Wauters is natuurlijk ook de dochter van Koen Wauters en dat zorgt ervoor dat ze wel eens tegen wat vooroordelen moet opboksen. Zo beweren veel mensen dat het voor haar makkelijker is om een job in de media te krijgen.

“Dat zal altijd wel wat aanwezig blijven. Maar ik probeer te tonen dat ik het zélf doe, op eigen kracht. Sommige mensen appreciëren dat, andere niet. Dat is part of the job, je moet tegen kritiek kunnen.”

Bio van Zita Wauters en Koen Wauters