.
Zita Wauters
woensdag 21 juni 2023

Zita Wauters: “Ik ga er wel met Gio vandoor”

Ze kwam origineel uit de hoek

Binnen een tweetal weken is het zover, dan start de zoektocht naar het strafste vakantienummer. Die zoektocht wordt geleid door Niels Destadsbader, Siska Schoeters en nieuwkomer Zita Wauters. Zij zal vooral achter de schermen actief zijn.

Hetzelfde zal ze ook doen voor ‘Vlaanderen Feest’ en daarmee heeft Zita heel wat werk voor de boeg de komende weken. En dat is niet min voor een achttienjarige met nog niet zoveel ervaring. Gelukkig heeft ze papa Koen Wauters als voorbeeld.

En ook haar collega’s hebben er vertrouwen in dat Zita het goed gaat doen. “Een nieuwkomer kan je haar niet echt noemen”, vertelt Gio Kemper in Dag Allemaal. Gio zat in de jury en Zita kwam auditie doen.

“De kinderen moesten een dansje doen en op een eigen leuke manier een nummer brengen. Laura Tesoro, die toen mijn vriendin was, zat ook in de jury. Zita had een eigen stukje tekst gemaakt op een bestaand liedje waarmee ze zich eigenlijk tot Laura richtte. ‘Het is goed, ga jij maar aan de kant. Ik ga er wel met Gio vandoor.’ Dat was supergrappig en creatief en daarom is haar auditie mij altijd bijgebleven.”

De twee zijn contact blijven houden en zijn goeie vrienden gebleven. “Zita kan zoveel verschillende dingen. Als ik er dan toch een label op moet plakken zou ik haar een ‘vechter’ noemen. Zita is een echte doorzetter en enorm gemotiveerd om hard te werken. Ze pakt ook zeer goed op beeld.”

Bio van Zita Wauters

Meer Over:

Zita Wauters