.
Zita Wauters
vrijdag 25 oktober 2024 22:23

Zita Wauters ontmaskerd in The Masked Singer

Ja hoor!!!

Wij schreven het begin september al.... Zit Zita Wauters in The Masked Singer? Was dat een gok of wisten wij meer? Meteen na de eerste uitzending waarin Dame Blanche te zien en te horen was, zaten wij ook al op haar. Deze jongedame zou wel eens Dame Blanche in The Masked Singer kunnen zijn!

Uit de smakelijke Dame Blanche verscheen vrijdagavond dus.... Zita Wauters. Zita beleefde een zot avontuur en overwon zelfs haar onzekerheid. “Het was intenser dan ik had gedacht. Ik heb veel bijgeleerd en ben gegroeid als persoon.”

Zita Wauters was aanvankelijk iets minder enthousiast bij het pak van Dame Blanche. “Ik dacht: oh nee, ik lust dat helemaal niet”, lacht ze in Behind The Mask. “Het pak was heel leuk, maar het belangrijkste is wat je ermee doet. Ik zag direct de onderkant en besefte dat die me ging beperken in wat ik wou doen. Ik had heel graag show kunnen geven en dansen, maar dat ging niet. Dus ik dacht: alles valt wel echt op mijn stem met dit pak.”

Die stem bezorgde Zita kopzorgen. “Ik zat op dat moment met stemknobbels en serieuze stemproblemen, waardoor ik super onzeker was.” Tijdens de zangworkshops met coach Ibernice kreeg Zita het meer dan eens moeilijk. “Mijn papa is één van de grootste zangers in Vlaanderen en mensen verwachten altijd dat ik ook super goed kan zingen”, reageert ze in Behind The Mask. “Er is een lat gelegd en je moet het maar doen. Dit - met een masker op - is de enige manier om te kunnen zingen zonder dat mensen op voorhand een oordeel klaar hebben. Hier kon ik mezelf zijn en doen wat ik wou. Maar alles wat ik wou doen, kon ik niet aan. Het was heel moeilijk om dat los te laten. Ik ben perfectionistisch en dacht: ik kan niet bewegen en mijn stem is niet goed, ik kan niet tonen wat ik wil tonen.”

De steun en begeleiding van het team achter de schermen deed Zita boven zichzelf uitstijgen. “Daardoor ben ik megahard kunnen groeien als persoon. Ik heb geleerd om dat los te laten en te aanvaarden of om trots te zijn op mezelf.” Haar laatste performance op Green Light was dan ook met voorsprong haar favoriet. “Het laatste dat ik heb kunnen doen was ook hetgene waar ik het meest van heb kunnen genieten. Dat was het moment dat ik nodig had na die periode. Als ik achteraf terugkijk heb ik spijt dat ik daar zo onzeker in stond. Het was super leuk, maar dat besefte ik pas achteraf. Ik ben wel trots, want ik ben super hard gegroeid en heb dat leren loslaten.”

Bio van Zita Wauters