.
Zita Wauters en Metejoor
dinsdag 24 oktober 2023

Zita Wauters slachtoffer van bodyshaming

Dit moet stoppen!

Op sociale media lees je tegenwoordig de grofste dingen. Mensen houden zich niet in om BV’s de grond in te boren en voelen geen schaamte achter hun schermen. Maar sommige beledigingen gaan ver, heel ver en leiden zelfs tot bodyshaming.

Zo kreeg Zita Wauters onlangs te maken met bodyshaming en werd ze uitgemaakt voor ‘Olifant op hakken’ en ‘Dik Gedrocht’. Helaas is Zita niet de enige en zeker ook niet de laatste die hiermee te maken zal krijgen.

“De impact van bodyshaming op slachtoffers is immens. Het kan leiden tot een negatief zelfbeeld, depressie of een verstoorde relatie met eten, waardoor je uiteindelijk een eetstoornis kan ontwikkelen”, vertelt lichaamsbeeldcoach Kelly Sacré in Dag Allemaal.

Kelly is ervan overtuigd dat wie zo’n dingen zegt, zelf niet zo goed in zijn vel zit. Ze voelen vak jaloezie tegenover de BV en zijn ze gewoon erg onzeker over zichzelf. In het andere geval is het voor sommigen misschien wel de manier om aandacht te trekken van hun idool.

Sacré is in elk geval positief over het feit dat BV’s zo’n berichten naar buiten brengen en onder de aandacht brengen. “Het drukt de bodyshamer met de neus op de feiten, zodat die in het vervolg hopelijk twee keer nadenkt voor hij of zij zoiets post. De slachtoffers krijgen ook vaak hartverwarmende reacties van hun volgers. Zo voelen ze zich minder alleen, wat kan helpen om zich weer beter in hun vel te voelen.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Zita Wauters

Meer Over:

Zita Wauters