.
Wendy Van Wanten
zaterdag 15 juni 2024

Zo is de artiestennaam van Wendy Van Wanten ontstaan 

Dat vond hij maar flauw 

Toen Wendy Van Wanten zo’n acht jaar als model had gewerkt, was ze het een beetje beu. Ze wilde graag iets anders gaan doen en zei op een afspraak gewoon ja, er van uitgaande dat ze zich daar zou moeten gaan presenteren.

“Alleen: het bleek om een villa te gaan met een zwembad, het liep daar vol halfnaakte meisjes en de grote televisiemaker waar het om had gegaan was Jef Rademakers, maker van 'De PinUp Club' 'Kleed je maar uit en ga maar in het zwembad', zei hij. 'Pardon, excuseer', heb ik gezegd, 'dat gaat hier niet gebeuren.' En ik ben vertrokken. Han Meyer boos natuurlijk. 'Je bent gek! Weet je wel tegen wie je het hebt?', zei hij. 'Kan best zijn', zei ik, 'maar dit soort werk interesseert me niet’”, vertelt ze in Het Laatste Nieuws.

Uiteindelijk hoorde de zangeres anderhalf jaar niks toen Jef Rademakers haar plots weer opbelde. Wendy had dan toch een blijvende indruk nagelaten op de programmamaker. Hij vroeg of ze naar Veronica wilde komen.

“Hij wilde iets uitwerken en dat bleek dan een brievenrubriek te zijn. Kijkers mochten vraagjes opsturen en ik zou ze met een knipoog, op een wat naïeve manier beantwoorden. Het ging nog altijd om 'De PinUp Club', maar dit zag ik mezelf wél doen en ik stemde in. 'Alleen moeten we dan even een betere naam voor je vinden', zei Jef. 'Want Iris Vandenkerckhove, dat vind ik niks. Je bent een meisje dat weet wat ze wil, jij weet 'van wanten'.' Maar Iris Van Wanten bekte niet en zo is het Wendy Van Wanten geworden. Jef vond dat sprookjesachtiger.”

Bio van Wendy Van Wanten

Meer Over:

Wendy Van Wanten