.
Jo De Meyere
donderdag 26 september 2024

Zo nam Jo De Meyere afscheid van het podium

Totaal onverwacht

Jo De Meyere stopt met acteren. Meer zelfs: hij is eigenlijk al twee jaar geleden gestopt, maar nu pas maakt Vlaanderens meest gevierde acteur zijn beslissing bekend. Omdat hij twijfelde. En omdat hij angst had dat hij het podium of de set te veel zou missen.

“Maar ik ben er helemaal uit: het is gedaan”, vertelt Jo aan Primo. “Ik móet ook gewoon stoppen. Ik lijd aan spierreuma en de voortdurende pijn dwingt me tot dit besluit”, vertelt hij. Op 1 oktober 2022 heb ik mijn laatste voorstelling gespeeld, mijn laatste rol was die van bisschop Stillemans in de spektakelmusical ‘Daens’. Al heeft Jo daar destijds niet officieel afscheid genomen van het podium.

“Maar op het slot van iedere voorstelling gaf Stillemans, bij het uitspreken van de zegen, Daens een kruisje. Vanop afstand. In de slotvoorstelling gaf ik Peter Van de Velde, die Daens vertolkte, echter totaal onverwacht een kruisje op zijn voorhoofd. Peter voelde op die manier wel aan dat dit een afscheid was. Na de voorstelling heb ik zijn aanvoelen bevestigd. Hij was diep onder de indruk”, zegt Jo.

Bio van Jo De Meyere

Meer Over:

Jo De Meyere